Служба Степана

                Першомученикові святому Степану присвячується


Тільки навкруг — глуховато…
Ще і небо на ваті.
Полум’яная мить — першизна!
Першомученик —
те і впізнав!

Ангел! Ангел —
ще ніби нічого —
вниження слова!
від Слова-Бога!!

Сяйте, сяйте, глаголи!
Сяйте,
         йдучі глаголи!
Навіть кинуть додолу!
Той Огень їм не взнати —
                ніколи…
Юний, сяє! святий! — Стефан!

Киньте камінні серця —
В світ як в барабан!
Першизна…
Кров’ю святою.
Пізнав!

09.01.2016


Рецензии