Сябру па пяру

Не хвалюе цябе ўжо нішто.
Час ідзе, але ты, мусіць, здаўся.
Вецер музу зрывае з лістоў  –
Разгуляўся.


Восень рве павуціну надзей.
Трошкі б сіл ды здароўя.
На паперу тваю ўсё радзей
Пападае ад сонейка промняў.


Месяц шэпча, нагнуўся: ” Пішы.
Хопіць, -  кажа, -  для гэтага часу.
Падымайся ў прастору вышынь,  –
Не здавайся!”


Але думкі бягуць чарадой.
Сляды ціха змываюцца часам.
Ты на беразе тым за ракой.
Мусіць, там тваё шчасце.


Рецензии