В ршики про Сашка й Даринку

Зоря
Зоря  - передчуття світанку,
Вершечки дахів золотить.
Як рання пташечка на Ґанку,
Даринка  з книжкою сидить.
Її так ваблять ці світанки
У барвах неба золотих.
Рожевим пломеніють ранки
У снах казкових та м’яких.
**************************

Господиня
Даринка рано-рано встане,
Поки ще спить уся сім’я.
І самовар хутко поставить,
І кекси випече вона.
У неї стільки справ сьогодні:
Зустріти усмішку від сонця,
Приготувати всім  сніданок…
Який чудовий гарний ранок!
***************************

Осінь
Осінь – вдатна працівниця
Хмарки так розмалювала,
Фарби сині і блакитні,
Мабуть, з інеєм мішала.
Даринка сидить  біля вікна,
Їй дух захоплює краса.
А навколо – листопад:
І летять, летять, летять…
*************************
Гітара
Лежить гітара на травиці,
Червона стрічка, все, як слід.
Зіграє брат своїй сестриці
Годинку цілу, може – мить.
І ллється тихо пісенька дитяча,
Джерельце чисте, як неначе,
Із-під землі тихенько б’є,
Всім насолоду завдає.
***********************
Град
Град на небі нудьгував,
Поки на землю не спрямував.
Тільки Сашко йому не радий -
Побив грона винограду.
«Гей, хмаринко, ти тікай!
Сонце,сонце, виглядай!»
***************************
Їжачки
В ліс Сашко пішов з Даринкою
Зелененькою стежинкою.
 
Випадково глянув вниз:
Ось так чудо, ось сюрприз.
І  почули таку  розмову,
Їжачки вели між собою.
Тато – їжак  сказав їжачкові-матусі,
Що він заморився і зараз не в дусі,
Тому йде трішечки погуляти,
Грибок з яблучком пошукати.
 


Рецензии