Рiздво - Божий Син народився

Ясна, зоряна ніч над степами,
Білим сріблом укриті поля!
Раптом..., Зірка ранкова…,
Як кришталь,  в висоті засіяла!
То на Світ народилось…
Святе Немовля!

І у тому далекому краї,
Де відстань у часі
З’єднала  віки,
Богородиця – Мати
До Себе Сина Свого
Пригорнула!
А в очах…,
Накотилась…,
Пекуча, до болю, сльоза…

Ангельські співи різдвяні…
Лунають!
Спить міцно у яслах Дитя…
Христос!  Божий Син –
Народився!
Дорога до Бога!
У вічне життя…

А в чистім небі…
Почався світанок…,
Зайнялася на Сході  зоря!
Передзвони над Руссю
З Різдвом всіх вітають!
Божий Син!
На Землі –  народився!
Народилось Святе Немовля!

Всесвіт, навколо,
Різдво прославляє!
З любов’ю до Бога…,
Радіє душа!
В піснях і в молитвах,
До Діви Марії!
За святковим столом, 
Велика  зібралась сім’я!

Ангельські співи різдвяні…
Лунають!
Спить міцно у яслах Дитя…
Христос!  Божий Син –
Народився!
Дорога до Бога!
У вічне життя…            

07 січня, 2018 рік


Рецензии