Свитанок

Очима блимнув у вікно світанок,
А ну ж, бо ,лежбаї, треба вставати,
Бо за світанком плине літній ранок,
Не снідаючи, треба працювати.

Доки роса, треба косу гострить,
Та йти швидесенько на луки,
Сніданок  швидкоруч класти до торби,
Після косіння тільки брати хліб у руки.

Дзвенить коса ,трава лягає
Так гарно у рівнесеньки рядки,
Як сонце спину пригріває,
На скошене дивитись залюбки.

Зійдуться косарі, сідають в коло,
Розмови, байки у гурті,
Хтось з»їсть яйце, хтось хліб та сало,
Відпочивають добре під жарти.

А днями, жінки з граблями, малечей.
Ідуть перегортать рядки підсохлі,
Хустки сповзають їм  на плечі,
Усе розпушують, щоб швидче  сохло.

Тоді сухеньке сіно всі згортають,
Ще й носять,ложать у копиці,
Пісень гарненьких заспівають,
Із глека  п»ють воду з криниці.

Світанок літній рано будить,
Усіх робить раненько заставляє,
Бо літній день весь рік годує,
На стіл сметана з молоком лягає.
             11.06.2016 року.
             С. Кам`янське.


Рецензии