Розмова на Святвечр

- Мамо, де тато, чом досі нема?
  Давай ми його почекаєм.
  Четвертий Святвечір, четверта зима,
  Що вечерять без нього сідаєм.

- Сідаймо до столу, молитву змолім,
  Як робили це завжди ми з татом.
  Пам'ять про нього святу збережім,
  Бо значив для нас він багато.

- Мамо, чекаймо, може тато прийде,
  Може важко додому дістатись.
  Хай зірка на небі вже перша зійде,
  Й до кроків будем прислухатись.

- Сідаймо вечерять без тата й цей раз…
  Сідаймо, рідненькі…не плачте.
  За душу його ми молімось щораз,
  Й як чимось образив – пробачте…

- Мамцю, матусю, чом сталося це?
  Чом доля забрала в нас тата?
  Не промовить до нас тато  більше слівце,
  Й без нього пуста тепер хата.

- Не плачте, рідненькі, тримаймось міцніш,
  За тата молімо молитви.
  За те щоб війна закінчилась скоріш,
  Й повернулись живі з поля битви.

  05.01.2018 р.


Рецензии