Томан

Чулман буендагы томан
ку;елем; йога сыман.
Ку;елемд; сагыш тоям.
Узган елларны; сулышын
онытырга телим, ;аным
минем ялгызлыкны коча.

И;н;ремдэ канатларым
коя тузган каурыйларын
;;м очарга килми жаем.
Ахыр заманны; буласын
белеп алдан, к;к карасын
ертып кил; кич очасым.

Со;гы с;ю ялкынында
янам ;аман, тик янымда
инде башка йолдыз яна.
Ниг;дер ку;елем ;аман
эзли т;нге урамнардан
сине кабат ;;м юксына.

Ярым язылган ;ырларым
битараф жанны; кылларын,
ниг;дер берд; ;ылатмый.
Мо;нын булачак коллары,
т;;ремне; саф балалары,
якты юллардан атламый.

Г;я тормыш агымнарын
;и;э алырдай рухларын
алар ниг;дер сакламый.
Н;фр;т учаклары ягып,
шул учаклардан та; калып,
алар т;нн;рен йокламый.

Чорлар узыр, с;зл;р калыр.
Ул с;зл;рд; мине табыр
башка берэу ;;м ;ыр языр.
Тик мин булмамын д;ньяда.
Эзем югалыр томанда,
Чулман буенда томанда.

02.09.17


Рецензии