Нема спаса

На улицама белог града
Сурова ноћ стиже да влада
Одупиру јој се светлост реклама
И фарови пораза у нама

Семафор, тај судбински прст,
Не да нам да наставимо пут
Време нам истиче, ми стојимо
Као разапети на крст

Киша без дозволе откључава небо
И на нас пада пљусак звезда
На крову аута концерт удараљки
Питам се што је тако бесна

На прелазу испред нас
Ланчани судар кишобрана
И надолазеће бујице хук
Чекам да стигне хитна помоћ
Да се огласи сирене звук

Али за нас, душо, спаса нема
Све готово је било на самом почетку
Мада ја дуго нисам знала
Колику наивност има цену

И ево сада, ту, поред тебе
Видим црвено ти је лице
Да ли због семафора или од стида
Због мог презира и неверице

Одлазиш са сузом у оку
Лаког срца и без обећања
Прорачунате спонтаности
Манипулатор си светског гласа

И осећам како се смејеш у себи
Што ћутим и не правим ти сцену
Што све иде тако глатко
Ал једног дана заплакаћеш
Видећеш, веруј ми да је тако



Београд, 2.1.2018.


Рецензии
Сильное стихотворение! Драгна, примите мои поздравления с наступающим Новым годом и Рождеством Христовым, с пожеланиями счастья и благополучия в жизни, прекрасного здоровья и творческих удач!

Вик Беляков   31.12.2023 16:11     Заявить о нарушении
Добрый вечер, Вик! Спасибо за искренние пожелания и, конечно же, за комплимент моей лирике. И я желаю Вам счастливого и радостного Нового года и Рождества, а также крепкого здоровья и вдохновения для новых творческих успехов.

Драгана Старчевич   03.01.2024 01:28   Заявить о нарушении