Спогади дитинства

Як посивіли і постаріли мої батьки…
Я все частіше думками плину у ті роки,
Де в вікна хати загляне місяць чи яблунь цвіт –
Не повернути і не збагнути дитинства світ.

Я б полетіла у наш маленький, гарненький двір,
Де моя ненька он білить хату і наче вир,
Кружляє ніжні і невагомі квіт пелюстки,
І там – закохані, там – молоді мої батьки…

А татко зранку вже щось майструє – стіл, чи стілець
І так кумедно трима за вухом він олівець…
А на обід зготує мама картоплі в горщику,
Чи найсмачнішого, найзапашнішого у світі борщику.

А як стемніє – запалим вогнище під небом зоряним,
І помандруємо лісами синіми і полем зораним…
Я поспішала так, в своє майбутнє, бо не збагнула,
Що дуже швидко майбутнє стане моїм минулим.

Та залишилось стареньке фото…як голубки,
У вишиванках, такі вродливі, мої батьки,
Ще очі сповнені щасливих мрій, тепла, надії,
Ви не змінилися, завжди для мене ви молоді!


Рецензии
Здравствуйте,Дружочек! Очень трогательное произведение.Сразу вспомнил своё детство,Мамку.Отца не помню,он умер совсем молодым.Мамка троих детей поднимала.Ей предлагали отдать меня в детдом,не отдала...Спасибо,миленькая,за память!!! Добра и Радости Вам!!!

Василий Горобец   12.03.2018 20:24     Заявить о нарушении