Довга дорога до дому

Гаряче каміння,
Хиткий  пісок!
Останнє зусилля…,
До мети і до мрії…!
Можливо…,
Залишився крок…

До красна, як вугілля,
Від спеки  вскипіла земля!
Довга дорога…,
До свого подвір’я…!
Тривалість у часі…,
З ціною   -   життя!

Жаром прошите повітря,
Волі живій би ковток!
По  краю…,
Пекельної прірви…!
За тебе…, Вітчизна жадана…,
Я йду у перед…,
Хоч до самих зірок…!

В цій безодні пустельній
Колись зеленіли родючі поля!
Отруйні  істоти…,
Зі схронів…,  прийшли…,
Отруїли…!
І все в цій оазі
Пішло в небуття!

Дойду…,
Доповзу…,  через терни…, 
До  дому…!
Де  єдність,  мій  Рід і сім’я…,
І там приберу свою хату…!
Від ходячих мерців, від їх тління -
Від цього,  в  пустелі, сміття…

То  єдина для мене надія…
І там лишилася доля моя!
Тільки  в тобі
Останнє спасіння…,
Чиста…,
Свята…, 
Разом  із  Богом -
Київська Русь Золота!          

22 грудня, 2017 рік


Рецензии