Серпень

Догорає стерня.
Виїдає вогонь до коріння
Те, що вчора ще пишним колоссям було.
Догорає стерня..
Земле-земленько мила,
Даруй же терпіння
Пережити мені
Це нестерпно пекуче тепло.
Догорає стерня,
Як згоріла у красному літі
Наша світла любов,
Що лиш перші пускала ростки.
Догорає стерня.
Димно й пусто
У цілому білому світі.
За журою – жура,
І над згарищем – чорні круки.
Догорає стерня…


Рецензии