Загонетка

Примећујем да ме већ неко време
Потајно прати једна биљка
Не знам чак ни како се зове
Али је осећам иза потиљка

Примећујем да ме већ неко време
Опседа нека чудна бољка
Не знам како да објасним то
Осећам као да се у мени отвара шкољка

Примећујем да ме већ неко време
Скривена иза ограде, преко шиљка,
(Не знам хоће ли поверовати ико)
Али, посматра ме једна биљка

Примећујем да већ извесно време
Стално губим кад играм пиљке
Да л смем да кажем да ми се чини
Да ми се потајно смешкају биљке

Београд, 19.6.1982.


Рецензии