***

ВОСЬ НЕХТА С ГОРОЧКІ СПУСЦІУСЯ

Вось нехта с горочкі спусці;ся,
Напэ;на Грышка мой  ідзе.
Памяты, у драных ганавіцах
Усю ноч валя;ся у бараздзе.

Нашто ён у наш калгас прыеха;,
Нашто мяне ён зачапі;?
Бы; малады ён і прыгожы
І ён тады яшчэ не пі;.

Сяжу на лауцы я пад хатай
І семкі лускаю ; кулек.
Прыдзе да хаты, ой дам лапатай,
Мой непуцёвы мужынёк!

На сенавале ночкай лунной
Спявалi  зычна сала;і,
А ён усе турза; за спадніцу,
За гузік з левай стараны.

Была я лепшаю даяркай,
Каровай пахла за вярсту
Цяпер не памятаю добра
Ні ночку першую, нi ту.

В усіх Тайоты, Мэрсэдэсы,
А у нас- трактар “Беларусь”.
Яшчэ гадок жыцця такого
І я напэ;на уда;люсь!


Рецензии