Нема двох доль однакових на св т

Нема  двох доль  однакових на світі,
Нема людей,як  двох краплин  води.
Нема  сердець,однаково  зігрітих.
Нема таких…шукай-не  віднайди.

Нема стежин,які в одну сплелися
І  більш не розплітаються ніде.
Ти глянь навколо,всюди подивися,
Й  знайди стежину,яка вгору поведе.

Нема  двох  квіток серед поля,в гаї,
В яких  пелюстки,наче  близнюки.
Нема стеблин  двох на широкім  плаї,
Які  красуються рівненько  залюбки.

Нема двох рік  з  одного  водопаду,
Нема  однакових  річкових  берегів.
Нема ніде однакового ладу,
Нема  шляху,який туди  б  привів.

Нема  двох  копій й ,напевно,  вже  не буде:
Задумано Всевишнім  так , мабуть,
Лиш схожість є…вона в усьому й всюди,
Та люди це  однаковим зовуть.

Нема  вітрів  двох  з  силою  такою,
Що  дути можуть подихом  одним.
Нема  життів  двох - знаєм  це  з  тобою:
Є лиш  одне й миритись  треба  з  цим.

25.12.2017  р.


Рецензии