Позив на линч

Хајде да убијемо ћирилицу
Коме она још треба
Сем неком дивљаку
Са истока Европе
Који за боље не зна

Коме заиста треба
То примитивно писмо
Тамо неких Словена
Кад нас удаљава од Европе
Која нас попреко гледа

Хајде да угушимо ћирилицу
На којој се стално лаже
Затримо труле корене наше
Да не узнемиримо Европу
Коју та разиграна слова плаше

Све што је туђе мора бити слађе
Сваког скоројевића то је храна
Страним речима засенити простоту
Величанствена је обмана

Пређимо сви на латиницу, људи,
Ох, то је већ тако дуго „ин“
Јер преко ноћи сваки мајмун
Добија потврду да је фин

Опростите нам, Англо-Саксонци,
Наш народ је чудне ћуди
Не схвата да латиницом
Пишу само најбољи људи

Латиница је будућност наша
Наша цивилизација бајна
Ћирилица је превазиђена
Јер њена вредност није трајна

Уништимо већ једном то простачко писмо
Што нас раздваја од културног света
Искоренимо бескорисну ћирилицу
Што нам је у наслеђе остави деда



Београд, 23.12.2017.


Рецензии