Укытучы

         
Укытучы бел;, кил;ч;кт;
Кем булырга хыяллана бала?
Шул хыяллар чынга ашсын ;чен
;анга иман орлыклары сала.

; орлыклар шытсын, ;ссен ;чен
Укытучы бир; б;тен к;чен.
Кеше булсыннар дип, бар с;л;тен
Кызганмый ул газизл;ре ;чен.

Акыл иясе д;, артист та ул,
Оста музыкант та ;з эшенд;.
Р;ссам яки шагыйрь булып кайчак
Килеп кер; ирт;н д;ресен;.

Мог;изалар ша;ы – укытучы,   
Тылсымчы ул белем д;ньясында. 
Алып мен; гал;м ки;леген;,   
Й;здер; ул серл;р д;рьясында.

Абынмасыннар дип, юлларында
Т;з;т; ул хата, ялгышларны.
Бер-берсен; тыгыз б;йл;нг;н бит
Бала, укытучы язмышлары.

Укытучы – канат куючы да,
;и;;л;рг; юллар яручы да.
К;;елл;рг; ;мет очкыннарын
Д;рл;терлек учак ягучы да.

Укытучым шундый булгангадыр,
Матур булды барыр юлларым да.
Шу;а к;р; барысы-барысы ;чен
А;а р;хм;т ;йт;м ;ырларымда.
 
   






Рецензии