***

Здається, я вже забуваю
Саму себе. Регоче час.
То ось як душі помирають?
То ось чому не тямлю нас?

Нехай потонуть у безодні
І вік, і прізвище, й ім'я -
Коли твої слова холодні,
Тоді навіщо мені "я"?

Або любов, або безчестя,
Навік згоріти до золи -
Оце одвічне перехрестя,
Й мене на ньому розп'яли.

Здається, очі гублять колір,
Здається, я собі чужа.
Але ж відколи це, відколи?
І де та бісова межа?

Нехай ніхто не скаже всує,
Чому не тямлю і люблю -
Хіба пояснень потребують,
Наприклад, дзвони кришталю?

Так просто є і завжди буде,
Допоки дихає земля.
Якщо потрібно, то забуду.
Я не пручаюсь. Я - твоя.



*тямити - тримати в пам'яті, пам'ятати.


Рецензии