Ти дивився з окопу на снiг

Ти дивився з окопу на сніг

Ти дивився з окопу на сніг,
Вітер жах розганяв між розривів,
Там де брат помер на землі,
Пар гуляв ще свіжий над трупом.

Ти завмер, але потім заплакав,
У очах пронеслося усе,
Рідні очі дітей і коханої,
І услід прощання гірке.

Коли перший раз від удару,
Захиталася бідна земля,
Присягався, що будеш боротись,
Проти болю, ненависті, зла.

Що за рідну країну у поті,
У сльозах і крові пронесеш,
Закричиш серед ворога люто,
Не здолати українських сердець!


Рецензии