Балада о плавом коферу

Плави кофер
За плава путовања
На другу страну маштања
Рапави тен још младог лица
Унакажен пољупцима птица
Пут раван, гладак
Бескрајан и несазнајан се пружа
Плави насмејани кофер
А у њему црвена ружа
(скривена дрхти)
На латицама капљице росе
Плаветнила се трњем поносе
Охоли плави кофер
Заробио је ружу црвену
Мисле људи и вичу
Држи га!
Удри по њему!
Јаче!
Плави се кофер бори и не да
Ал због његових ожиљака и боли
Плаче тихо ружа црвена
Сузама од плавог мора и соли


Београд, 1982.


Рецензии