Ти и jа

Путовала сам с тобом
Читавог лета
У мислима као на јави
Можда и целог века
Преко неба, по трави

Путовала сам с тобом
По киши, по магли
У свим правцима
Без циља
Проналазила сам те свуда
По мирису смиља

Видели смо многа мора скупа
Прокрстарили континентима толико пута
Носила сам те у себи
Као вечиту реку
Памтила твоје осмехе
И твојих речи јеку

Волела сам те стално
И лети и зими
У машти
Држали смо се чврсто за руке
Сваког пролећа
У некој другој башти

Плакала сам због тебе
У јесен у неком парку
Није видео нико
Издахнуло жуто лишће
Поред пута у јарку

Тражила сам те по граду
У марту, априлу, мају
Свако годишње доба
Давало ми је наду

Носила сам те у погледу
И још дубље у себи
Морадох да те изгубим
И одем у свет бели

Београд, 1982.


Рецензии