Соба за плач

Прими ме у наручје своје
Топло и меко
Загрли ме, тамо,
Као неко

За ким моје сузе теку
Нечујне понорнице
Што се уливају у реку

Сакриј ме од светлости,
Тамо,
И моје испране очи без сјаја
Пригрли моје уплашено срце
Прогнано из умишљеног раја

Ћутимо заједно
Неко време
Сами између четири зида
Не дајмо другима да виде
Како нам душа рида

У тренуцима затишја
Када усахне плач
Схватимо
Нешто се у нама кида

Из потаје ме неки
Глас пита
Ко ли ће све те ране да вида

Београд, 1982.


Рецензии