Кроз пустош

Наранџасто сунце и песак жут
С поморанџом уместо главе крећем на пут

Плава небеса киње залутали облак
Камиле у мом срцу вапе да нађу конак

Од туге ми се расцветава сазрела глава
Из ње се рађају дуга топла маштања плава

Ужарене стреле неумитно стижу ми корак
У утроби ми ниче некакав корен горак

Пред очима белим од белих зора
Чини ми се да назирем почетак једног мора

А ако ми очи ипак нису искљувале вране
Одакле на мом лицу те чудне капи слане

Одакле у мом мозгу ехо далеког треска
Зар је толико тешко извући главу из песка

Београд, 1982.


Рецензии