Морквина

Що за галас, що за крик?
То сердитий Сніговик
ухопив себе за носа
й дивиться на Зайця скоса:
- Не віддам, і не проси,
власні є у вас носи!
Вас багато - я один,
я не маю сто морквин!
Ось ідею гарну маю -
попроси у Миколая!

І без жодного вагання
Заєць пише побажання:
- От що, славний Миколаю,
я рідню велику маю,
кожен має довгі вуха -
не завадить капелюха;
кожушків десятків два;
ще капусти до Різдва;
зайченятам у торбинці
по солодкому гостинцю;
для бабусі пиріжки;
для племінників книжки.

Запечатав, підписав,
і до скриньки лист поклав.

Обізвався Сніговик:
- Небезпеки ніс уник!
Та раненько він радів...
Заєць раптом остовпів:

- Як вернуся у хатину?
Головне ж забув - МОРКВИНУ!

І за носа тільки ХАП,
і чкурнув - не видно лап!

Що за галас, що за крик?
Лементує Сніговик:
- От дізнається весь ліс!
Поверни негайно ніс!

Вдалині зайчисько зник,
лиш долинув з лісу крик:
- Я ідею гарну маю,
попроси у Миколая!

18.12.2017


Рецензии