Срж лета

Загњурим се у срж  лета
Отворим плућа и дишем
Препустим се струјама ветра
И – пожелим да пишем

Загрлим чврсто небо и палме
Затворим очи и зажелим
Да се присетим свега што волим
Да се истопим са даном врелим

Стегнем до бола оно што немам
Привијем га на груди
Разуме се, само у машти,
Мени су тако недостижни људи

Изроним повремено да узмем ваздух
Ужарен, тежак, пун јаве
Схватим да су ми руке празне
И не знам шта да радим

Београд, 1981.


Рецензии