Тонга

Срећом још има острва бајних
Због којих се не води рат
Срећом по нас још има таквих
Где је човек човеку брат

Срећом постоје далека мора
Ка којима машта жуди
Срећом постоје друга неба
Другачије палме и људи

Срећом постоји Тонга
Негде у Тихом океану
Срећом још има парчића копна
Скривених на неком меридијану

Срећом још има оних људи
Што воле песме, игре и приче
Срећом по ову малу планету
Тамо се животу и даље кличе!

Београд, 23.6.1982.


Рецензии