Упутство за сахрану

Сахраните ме у црвеној земљи
На каквој расте кафа
Под неким топлим сунцем
И с мало зеленог хлада

Сахраните ме тихо, полако
Да ми не прекинете нит сна
Не обзнањујте да ме више нема на свету
Хоћу мирно да потонем до дна

Сахраните ме као да се поново рађам
И нека сви око мене буду у белом
Нека певуше веселе песме
И нека не плачу за мојим телом

Сахраните ме као да идем на путовање
Овога пута без пртљага
Све моје драго носим у себи
А вама остављам земаљска блага

Сахраните ме као да ћемо се опет срести
На неком повратку у неком граду
Као да ћемо размењивати писма
И новом животу одавати славу

Сахраните ме у црвеној земљи
Изнад главе ми ставите плаву звезду
Сахраните ме са птицама у сумрак
У неком топлом и меком гнезду.

Београд, 1982.


Рецензии