Оставь вопросы, ты не хочешь знать

Альфред Эдвард Хаусман

Оставь вопросы, ты не хочешь знать,
    Молчали до меня, могу и я молчать,
И сотни умирали, ничего не рассказав,
    Оставь вопросы, ты не хочешь знать...

Что тот был честен, а другой был смел,
    Что чище третьего на свете не сыскать,
Один меня любил - никто не уцелел.
    Оставь вопросы, ты не хочешь знать.



Ask me no more, for fear I should reply;
    Others have held their tongues, and so can I,
Hundreds have died, and told no tale before:
    Ask me no more, for fear I should reply --

How one was true and one was clean of stain
    And one was braver than the heavens are high,
And one was fond of me: and all are slain.
    Ask me no more, for fear I should reply.

A.E. Housman


Рецензии