Прекор

Кукавице
Не смеш да се јавиш
Шеташ укруг
И стискаш зубе

Кукавице
Не смеш да се јавиш
Храброст је за друге људе

Кукавице
Не смеш да се јавиш
Телефон ти се руга с правом
Слушалица те вуче за нос
Не можеш да се мериш с мравом

Кукавице
Не смеш да мрднеш
И потајно се надаш
Да ће онај други звати

Кукавице
Срце ти лупа
Страх почиње да те дави
Кукавице
Кукавице
Зашто се плашиш љубави

Београд, 1982.


Рецензии