Першыя дзянькi зiмы

Першыя дзянькi зiмы -
Мокры, шэры i цямны
Ды нiякае няма сумоты,
Бо наперадзе клапоты:

Новы год ужо у дарозе
Дый Калядкi на парозе,
А у святочны вечары -
Сну ня бачаць у начы.
 
Пазбiраюцца сябры -
З яркай зоркай Каляды,
I шчадруюць аж да золку,
Каб убачыць першу зорку.

Узнiмаюць усiм настрой –
Шчыраю, вясёлай чарадой
Ды адведваюць у бацькоу
Самых смачных пiрагоу.


Рецензии