Диктатор

Отео си нам море,
Диктаторе,
Изгазио си старе и
Нацртао границе нове
Да нас буде што мање
Да нас што више боле

Диктаторе,
Измислио си хибриде и клонове
Наручио си граматику за слонове
Да се описмене по твом моделу

Диктаторе,
Постао си краљ џунгле
И животиња
Утерао си нас као овце
У тор са крвожедним вуковима
Са злотворима зарад лажног мира

Диктаторе,
Неће твоја свећа горети до зоре
Са тобом ће твоје хорде да сагоре
А ми ћемо ипак једног дана
Па макар то било после много јада
Повратити наше море јер увек  и сада
Отето је проклето
Диктаторе



Београд, 10.12.1017.


Рецензии