Спремни кофери

Кофери, кофери плави
Који вам празник тело слави
Не вуците ме за руку
Шта опет пакујете у мојој глави?

Кофери, кофери смели
За далека бела обзорја зрели
Смирите на часак своја крила
Зар бисте на пут без мене хтели?

Кофери, кофери јадни
Ваше је срце чергар стари
Бојим се да сте овог лета
Остали због мене помало гладни.

Кофери, кофери чедни
Не гледајте ме испод ока жудни
Не лупкајте ногом о под
Не подсећајте ме да сте будни

Кофери, кофери ледни
Очи су вам цветови сетни
Каква је пустош посађена у вама
Од које сте ватре толико жедни?

Београд, 1982.


Рецензии