Слепи путници

Куда то водиш путнике слепе
Што тешко да знају ко си
А верују да си у њиховој власти
И да познају твоје очи

Куда то бежиш са њима од њих
Што мисле да следите исти пут
Да се радујеш јер ћутиш
Погледа упереног у жути круг

Ви бисте да некуда стигнете скупа
Да, негде ћете свакако доћи
И твоје тело биће са њима
Ал ум је дезертер у ноћи

Ти би да путовању не дође крај
Да вожња бескрајно тече
Јер кад станете почиње стварност
Срце да нагриза и пече

Ваше су очи разних боја
Никада не видите исте ствари
Твој поглед путује кроз време и неба
Дотиче све, ништа не квари

Они верују да си са њима
А ти никада не беше даље
Можда ће открити овог лета
У твоме гласу један тон мање


Београд, 1982.


Рецензии