Пачуццi

Ці ты жальбу пяешь-спавядаеш?
Ці то мне ўжо штосьці баліць?
Целы свет ты сабой зачыняеш,
Каб у Бога маліць і прасіць?

Прабачэнне - вялікая справа,
Толькі каб гэта людзям казаць
Трэба гора адчуць, і пагарда
Сыйдзе. Дык вось як паказаць?

Разумею, што цяжка, спякотна.
І пачуцці твае будуць жыць.
Ды ўнутры - ці пакуты, турбота...
Лёс пачнуць адрываць, каб забіць...

Падыйдзі. Абдыму тыя плечы,
Ды ад гэтых уцякаю гаворак.
Пагляджу насамрэч у тыя вочы,
Што кахалі, як сонца рамонак.

Ці ты жальбу пяешь-спавядаеш?
Ці то мне ўжо штосьці баліць?
Целы свет ты сабой зачыняеш,
Каб у Бога маліць і прасіць?

________________________________
08.12.2017


Рецензии