Мука

Сен-Мишел
Некакво јутро се диже
Долази ближе
Гомила гамиже
Иде ка мени
Бежим ка Сени
Дан се буди
Прљави људи
Огрезли у блуди
Сви луди
Небо је пало
Замало
Мени на леђа
Понор између веђа
Спарина
Тмина
Говедина у ресторану
Гади ми се на храну
У желудцу грађански рат
Дала сам себи мат
Гневно рушим фигуре
Не дам свом телу да умре
У души живе инвалиди
Прогоне ме монголоиди
Иди, иди
Остаци разума вичу
Патрљци наде ничу
Иди, иди
Цере се монголоиди
Бежи, бежи
Нешто у мени режи
Паковање у магновењу
Брод насукан на стењу
Корални спруд
Хоризонт
Дуга
Пруга
Воз јури кроз ноћ
Воља за моћ
Ниче
Жеља за животом
А потом
Враћам се на почетак
Тик-так, тик-так
Поново сам навила сат
За исти кошмар
За нови рат


Београд, 1981.


Рецензии