Палма

Шта је с тобом, моја палмо, у оази
С ким би твоја луда крошња да се мази

Који се то ветар руга твојој снази
Док ти корен млади хрли новој влази

О не лудуј тако, моја палмо, пази,
Не живи се живот само у екстази

Кад године мину а стабло се збора
На љубав и младост ухвати се кора

Шта је с тобом, моја палмо, поред мора
За чиме ти лишће жуди кад осване зора

Где си била, шта си ноћас снила
Трагове у песку ниси добро скрила


Београд, 1982.


Рецензии