Моjа душа лута

Путујем по свету
У лету
У цвету
Ношена ветром
У праху
У једном даху
Одисеј се враћа Телемаху
На Итаку
Путујем по свету
Од пролећа ка лету
У цвету
Привучена сунцем
Као магнетом
У потрази за
Неоткривеном кометом
Путујем по свету
Не налазим мету
Тамо где сам је оставила
На претходном такмичењу
На стењу Итаке
Леже отворене раке
За звезде са небеског свода
Вода
Мирује
Пева опело
За моје изгубљено тело
Лута моја душа
Спарушена оскоруша
Свемиром бескрајним
Путујем вековима
Галаксијом
У рукама
Са саксијом
Чекам да ми израсте корење
И проклија семе
Да се створи бреме
За моју стабљику
Да осетим рађање тела
Из земље и пепела
Да почнем да патим
Као живи створ
И почнем да умирем
Поново

Београд, 1981.


Рецензии