Николай Бошинцев -Придирчивому читателю

 


 Когда в стихе ты не находишь смысла –
 Попробуй отменить слова и числа
 И вслушаться в божественную тишь,
 Которую в сознанье не вместишь.

 Когда в строке ты замечаешь странность –
 Без умысла прими её как данность.
 Есть хитрый план – лишь так мы избежим
 Упрёка в том, что мир непостижим.

Превела на Български: Юлияна Донева

КЪМ ПРИДИРЧИВИЯТ ЧИТАТЕЛ

Когато в стиха не намираш смисъл
опитай да смениш числа и думи.
В божествената тишина се вслушай,
таз, де  в съзнанието се не побира.

Когато в реда забележиш странности
без умисъл ги приеми за даденост.
План хитър има – само тъй избягваме
упрека, че неразбираем е света.


Рецензии