Полазим са тобом

Оставићу стрепње на тераси
Нека још бледе на сунцу у благо вече
Поћи ћу са тобом у шетњу улицама
И нека у нама мед потече

Оставићу све предрасуде у соби
Окачене о зидове, о рамове слика
А кључ љубави у чинији за воће
И поћи ћу са тобом било куда

Па нека каже шта год ко хоће
Оставићу своје старе очи
Заривене у јастуке зебње

Нека сањају или нек плачу од једа
Поћи су са тобом преко седам мора
Ка просторима сунца и леда

Београд, 1983.


Рецензии