А ты о2жыся шэ й в ноч

Заjісты травку сь чысначком с?

Обет безбрачія і бедності
Дают священнікі зь пороj?
Вот мы j так само гонды екся вжэ
Пітаемсь маслецом ув Коць.

Прошла пора, когда конечності
Кудась всэ двігалы впырод.
І зарэ шо ля мні – jіечню ж но вж
Увшпарыць ноччу з молочком сь.

А мы ны хочымо зныщеты всё,
Шо Богом но сырым дано.
От і закынулы тут еjко щэ
Да j закусылы цыбашком зь.

Но ты наjівся чы, Котеча Мордк?
Да дэ. Да ек. Щэ б щось, эх, слон!
Ну, j за капусткыё свыжеjшыё
Пошов горішок грэцькыj мовчк.

А ек, хы, ззісты гэ пустэ усэ!?
Да быз компаніі хоть добр.
От мы j включыв собі з Ныкэчыё
Якыjсь свящэнніцкыj паддон.

О! этто-то как раз і еслі бы...
Ага, Вівальді ш тот Антон.
А не хатіш, кабы етвегыj з ніч
Кормыв і оjц ІларыjОн ж?

Ну, шо бо гондычкы прыплесваты
Под скрыпок звон і в Вільно онь
Поjты да добрынько зь унеты сват
І свет шоп влад зажогсь ф касьцёль.

Мы ж всі закончыв 7інерыjку ш.
А ны і, о, каньСерВахТорь.
І еслі ув БрухСель заехал ты,
Спасёт-вернёт Кірюшк радноj.

Да. Маjстро каjс3 – дух святоj.
І грае j грае во валторн,
Віолы товсты с саксахон...
І но дівчата, э, все в чорн!

Ну, j тут Дмытро но удалоj ж.
Бо Коган, бог жыдок.
А я жэ з Дівін ось прынёс у цэркву сь вдруг гармоньк. 


Рецензии