Як там було? Метеликом

Як там було? Метеликом, прип’ятим до пітьми,
Без сподівань звільнитися, жила межи людьми:
Ніби і в змозі рухатись, та до якоїсь дошки
Якось прибита, пригвинчена…
…Дружній доторк руки –
Ти віднайшов, і по гвинтику, по дошкульнім цвяшку
Ніжно й терпляче вивільнив… Фею закляклу таку...
Рухом природним підхопив попід затерплі крила
І пригорнув до серденька… Як там було? Імла
Враз довкруж розступилася, і на обійми твої
Відповіли обіймами вільні крила її…

29.11.17


Рецензии