Очи мои

Очі мої! Я так довго блукала
Крізь сутінки марних надій!..
Я ті сутінки вашим вогнем осявала,
Що лишив мені день золотий…

Я не плакала вами – адже навіщо? –
У мене завжди все було:
У мріях – майбутнє, у згадках – колишнє,
Сама я – добро і зло…

Лише одного мені не вистачало:
Жадала примхлива душа,
Щоб їй хоч мурашка поспівчувала,
Помітивши сум в очах!..

Та де там! – Ніхто не помітив бажання,
Ніхто не здійснив його!
Бо кожен хотів, щоб йому співчували!..
І кожен… вартий того.

1991 рік


Рецензии