Аргумент. Легенда

Казати правду – дивний експеримент.
І хто тепер лікар, хто пацієнт?
У цьому комплексі дій
Над тканинами співчуття
З лікувальною метою,
Коли разом з тобою
Складаємо оперативний доступ
До сфери приємних відчуттів,
Річ у тім,
Що задоволення неоднорідне
І маємо за необхідне
Здатність відрізняти
Страждання іншого,
Не гіршого і не ліпшого,
Від тих, яким потрібно вчитися
За наших низьких температур
Із застосуванням струму,
Отриманого від оплесків
Вигадувачів трагедій,
З хвороб енциклопедій
Серед самих гірких крапель
За шкалою цінності
Шкіри душі,
Коли слова стають інтимніші,
Немов останній аргумент –
Казати правду –
Дивний експеримент…


Рецензии