Народны Пясняр

     Да 135-годдзя народнага паэта
     Беларусі Янкі Купалы.
Сёння, 7.07.2022г. - 140 год з дня нараджэння паэта
***************************************************

На подзе з лісцейкам кляновым
Духмяны выпечаны хлеб...
Жывуць святым дыханнем словы
Сярод надзённасці патрэб...

Як капяжы сплывуць пакуты
Напаўрасхрыстанай душы,
Гадзіна ліхае той смуты
Ваўком спужаным адбяжыць.

І на шыпшынавых узлесках,
Пад святаянніка святлом
Яшчэ прысуджана ўваскрэснуць,
Ляцець з падстрэленым крылом.

Кранаць прачулена жалейкі
Лады, дзе сэрца ім у такт,
Радзімы мова быццам лекі
На зёлках выстаяна так,
Бы жыватворнаю вадою
Душу напоіць, што баліць...

Гусей шчымлівай чарадою
На жаль, не ў вырай час ляціць...

Паміж пралётамі застыне...
Стагоддзя дух...і боль падзей...

Пяе Пясняр і новай плыні,
Тутэйшым словам для людзей!

24.11.2017  Ядвіга Доўнар(Кур'яновіч)


Рецензии
Нежно, напевно, очень красиво.
Сама очень люблю и восхищаюсь поэзией Купалы.
Прекрасные стихи, Ядя!
Спасибо большое!

С теплом и уважением - Таня.

Татьяна Голева-Мурычина   19.07.2022 10:57     Заявить о нарушении
Он тонкий автор, многогранный, но не всеми гранями мог блистать, как хотел, к сожалению. О, времена, о, нравы...
Спасибо, Танюша!

Ядвига Довнар   19.07.2022 17:00   Заявить о нарушении
На это произведение написано 9 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.