Мово, нагадай-но слово?

ні дня
ні каїну
ні юді
не рідня
...

Нагадай, – та на добро би най??

                ось, Мово рідна,
                моя Тобі посвята
                й застава гідна!

                з небесного літа,
                волошково-квіта,
                Ти, Вродо, – намита!!

                колись й розповита,
                не зжита, не вбита, –
                хліб-сіль з життя й жита!!!

на бЕрезі неба,
при самій землі, –
не чув я, сам знаю...

на березі неба,
з життя ув імлі, –
на промінь стікаю...

для всенького роду
тут знАйдете згоду, –
з найвищого мита...

волошковоквіту,
небесновідмиту, –
чи й мову, – спів жита...

поміж землі й небес,
наскрізь лайна, чудес, –
б’є Світла прибій...

своє домиває,
собі добирає, –
то хто ж йому свій...


Рецензии
Щиро і відчувається етніка наша

Плотникова Лена   22.02.2021 11:41     Заявить о нарушении
Щиро й дякую за увагу, люба пані Оленочко!
Радо пересвідчуємося, що окрім "достоінств" статевих ознак є Гідність, Достойність; ба, й Велич...
Будьмо ж гідні наших Скарбів!

Зозуля Юрий Павлович   22.02.2021 14:14   Заявить о нарушении
На это произведение написано 10 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.