Iмкненне да Свабоды

Мой первый стих на белорусском языке

Яшчэ ня позна
Змяніць усё.
Калі сур'ёзна
Ты верыш што
Усё магчыма:
Быць шчаслівым,
І што заўгодна…
Але Свабоду
Ты не аддаш,
Не прамяняеш.
Яе ты вельмі
 Паважаеш.
Заўсёды ведаў:
Свабоду ў сэрцы
Не прадаюць і не купляюць.

Хоць бачыў ты шмат –
Не расчараваўся.
Ты верны застаўся
Сваім ідэалам. І – толькі так!

Ты верыш у іх, і ідзеш далей.
Ідэя надзеі і праўды жыве.
Ў сэрцы тваім, в тваёй галаве.
За гэта шаную, мой сябар, цябе!

Жадаю пабольш табе перамог.
І хай дапаможе в жыцці любоў.
Натхнення і веры жадаю табе.
І поспехаў в праце і в барацьбе!

верасень 2017


Рецензии