Подари мне, Дарьевка!

СТАНІСЛАВ  РЕП’ЯХ,
український  поет



ДАР’ ЇВСЬКІ  ОБРАЗКИ

               

                РАЇСІ   БЄЛЯЄВІЙ

           1.

Подаруй  мені,  Дар’ ївко,
Найдорожчий  дарунок,
Наливний, наче  яблуко,
І  п’янкий,  наче  трунок.

Подаруй  мені,  вечоре,
Невситиме  безсоння,
Очі  сяють  приречені
Яскравіше  від  сонця.

І  вуста  недоторкані,
І  грудей  бунтівничість…
Я  вогнем  їх  приборкаю
І  збагну  таємничість.

Наливного,  як  яблуко,
І п’янкішого  трунку,
Найдорожчого, Дар’ївко,
Пломінкого  дарунку.


            2.


З-під  стелі  лампочка  іскриться,
Чаклують  блищики  зіниць,
Ти  серед  книг,  немов  цариця
Серед  безмовних  чарівниць.

Стоять  рядками  на  полицях
Високі  помисли  й  чуття.
Як  встигло  все  це  перелиться
В  твоє  розвихрене  життя?

Як  встигло  все  це  в  нім  розквітнуть
І  зарум’ янитиcь  в  плодах?
Ти  ж  тільки  тонкостанна  квітка,
Незаймана  і  молода.

В  твоїх  очах  -  ні  тіні  криги,
В  твоїх  очах  -    вишневий  цвіт,
Довкола  -  книги,  книги,  книги…
Твоє  натхнення  і  твій  світ…



----------------------
23.11.1972 р.   


ПОЛЮБИВ

Полюбив.  Назавжди  полюбив
Твої  очі -  душі  свічадо.
А  тим  часом  хтось  чорний  плів
Павутиння  холодної  звади.

З  непокірних  поліських  дібров
Я  тебе  вирушав  шукати.
Та  у  серце  твоє  війшов,
Як  непроханий  гість  до  хати.


*   *   *



   


Рецензии
Здравствуйте, Раиса!
Замечательное посвящение Дарьёвке от украинского поэта на украинской мове!
Так красиво восхваляет образа!
Нет никаких сомнений, что Станислав Репъях влюблён навсегда.
"В твоё сердце вошёл, как непрошенный гость в хату (дом)".

С уважением, Валентина.

Валентина Рженецкая   14.08.2018 16:48     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.