Лестница

Драбина

(Сонет)

Так просто добувається вогонь.
Черкнув сірник – і полум’я до неба.
І терти із останніх сил не треба,
брусків не випускаючи з долонь.

Так само на ворожу оболонь
послати можна ніби кару з неба,
щоб не зробив невільника із тебе,
відправивши його в потусторонь.

Тож заспокойся, предку, я – не Бог.
Така ж звичайна, як і ти, людина.
До речі, не чужа, твоя ж кровина.
Вітчизна наша нам одна на двох.

А всі дива – історії драбина,
досягнень запорука й перемог.




––––––––––––

© Анатолій Загравенко.


Рецензии