Василь Кочубей

«Василь Кочубей»
(Уривок)

А Мазепа – хитрий лис –
Стосунків шукає
Із поляками, до них
Перейти бажає.
Якщо Швеція здобуде
В війні перемогу,
Україна у Польщу
Прокладе дорогу.
Підписали договір
Станіслав Ліщинський,
Карл ХІІ і наш
Гетьман український.
Пилип Орлик теж підтвердив
Гетьманське бажання:
України до Польщі
Швидке приєднання.
Закулісна гра Мазепи
Стала всім відома,
І дізналася про це
Московська корона,
Бо Василько Кочубей –
Суддя генеральський –
Вірний слову і царю
Був відповідальний.

Написав листа Петру
Про зраду гетьмана,
Хоч Петро і не повірив,
Така йому шана.
А Кочубея з полковником
Заарештували
І прилюдно голови
Обом відрубали.

03.08.2009 р.


Рецензии