Скажи менi, тату!

(До р1чниц1 катастрофи на ЧАЕС)

Скажи менi, тату,чорнобиль - це квiтка?
Чи, може, чорнобиль - це просто трава,
I назва "Чорнобиль" взялася нiзвiдки,
I назва "Чорнобиль" - це тiльки слова?

Казали нам тату бiблiйнi пророки
Та ще й записали у книгу слова,
Що прийдуть на Землю нещаснii роки,
Чорнобиль нам буде гiркая трава.

Моя Украiна - Чорнобильська мати
I рiвненськi дiти, нетишинський дiм.
Скажи менi, тату, бо мушу я знати,
Як довго нам жити в раю отакiм.

Уже повернулись iз вирiю птахи,
Вони не спiвають, а криком кричать.
Скажи менi, тату, чи матимуть дiти
Чорнобильську чорну навiки печать?

Не знала краiна такоi розпуки,
Залишенi хати самотньо стоять.
Скажи менi, тату, чи нашi онуки
Над Бугом-рiкою ще будуть спiвать?


Рецензии