Забывшим как их однажды..

Да вийна маьри везвеш яь яхьараш
Из хеставеш оалийта нахага оазалаш
Цох толлашаха дош яхараш-
Шоай къама даьр дицденнараш

Кхы дукха хlама эшаш хиннадац
Йиша,нана хьувзаерах бола мах
Ахчал, дошол безагlа хиннабац
Шоай вахарах товсабеннаб зовза нах

Лаьш бувцаш дукха йоазонаш
Уж дерригаш да шох лаьца
Моастагlашцара дицденна доазонаш
Кlала увташ, шоайле яхь лаьца

Да тlачайхача, цlог чудела пхьу
Санна, тайп кхераденна латт
Бертий дlаихай, хоржаш хьу
Бисараш кхерабе-м хиннад атта

Ма мотт хье даим вусаргва
Йожаргья гонахьар гlап
Юхерачара хьо кхоссаргва
Дlадаргда вахар... тlап

(Тембенаькъан Мусай Мухьаммад 12 лайчил 2017)
Яхьараш - конкурс
Гlап - крепостная стена
Пхьу (ба) - пес
Оазал (я) - стих

Маьри - убийца
(Ингушский язык)


Рецензии